top of page

Fallskyddsutrustning

Vi arbetar med Crestos selar och tillhandahåller hela Crestos sortiment. Nedan kan ni se ett urval av produktkategorierna. Att välja rätt utrustning till rätt arbete kan vara svårt då valmöjligheterna är i princip oändliga. Hör av er till oss så ser vi till att ni får just den utrustningen som just ni behöver.

Fallskyddssele

Selen är till för att fånga upp en användare vid ett eventuellt fall, vara ett stöd i arbetet eller begränsa arbetsytan. Vi tillhandahåller selar för alla typer av arbete. Vare sig du arbetar i en ställning, på tak, i en arbetsplattform, på en traversbana, eller i rope access har vi selen för dig. Alla våra selar är godkända enligt EN361.

Falldämparlina

Falldämparlinan är det vanligaste fallskyddet. Den består av en eller två stora krokar som fästs i strukturen. Har man två krokar möjliggör detta förflyttning då man ska vara fäst i minst en av krokarna. Alla våra falldämparlinor är godkända enligt EN355.

Fallstoppslina

En fallstoppslina har ett manuellt eller automatiskt glidlås som glider utmed repet. Linan används främst på tak och levereras i längderna 5-10-15 meter. Våra fallstopplinor är godkända enligt EN353-2

Fallskyddsblock

Ett fallskyddblock är ett självindragande fallskydd likt ett bilbälte som låser vid ett eventuellt fall. Blocken finns från 2 meter upp till 40 meter långa och kan använda både vertikalt och horisontellt. Linan är antingen stålvajer eller ett kevlarband. Blocken är godkände enligt EN360.

Räddningsutrustning

En räddningsutrusning används vid nertagning av en nödställd person som antingen har blivit hängande i selen eller behöver evakuera sig från hög höjd. Vi har många typer av utrustningar så det passar just ert arbete. Räddningsutrustningarna kan levereras med en vacuumförpackning för längre hållbarhet och längre tid mellan inspektioner.

Fallskyddsutrustning: Products
bottom of page